Články

Zde jsou články z akcí, které jsme navštívili :) Pokud je povídání kratší, naleznete ho u výsledků ;)

31.8.2013 - Zrdcadlová Koza, Turnov

Akce na kterou jsem se těšila, už se za námi a mě nezbývá než doufám, že minimálně do roka a do dne se zase shledáme :) 
Potkala jsem tady spousty přátel, které nevídám zase až tak často a tak jsem vlastně skoro vůbec nebyla v našem stanu, ale pořád někde u někoho jiného, ať už s Týtýskovou nebo sama a Betty odpočívala v boudičce. Co se výsledků týče, tak bilančně to máme 3 DISKy a jedno doběhnutí s odmítačkou. Nicméně, čert vem nějaký DISky, ikdyž nepopírám, ta zkouška mě mrzela :D Běhy nebyly těžké, rozhodčí, pan Spolek, postavil krásné parkury, akorát jsem zase byla tím slabším článkem v týmu a Bettuli většinou navedla špatně. 
První DIS jsme získaly v jumpingu, Betty jsem málo držela u sebe a tak jí poslala do špatné díry tunelu, pak se mi ale zase málem zmrzačila na proskokovém kruhu :( Běh jsem tedy nedoběhla, ale kruh jsem opravila ... 
Ve zkoušce A2 jsem si pak nadávala, že jsem nevědomky ukázala tak, že jsem naváděla skočku okolo. Takže DIS na předposlední překážce, jinak doběhl jen 1 tým, takže kdybych neudělala tuto chybku, tak by byla zkouška naše :D ALE byly všechny zóny a náběh do slalomu a prostě hlavní je radost z běhu :) Na videu si u disknutí všimněte pana rozhodčího :D 
Přišel běh open a já už čekala u parkuru, že za chvíli jdeme na start, ale najednou se objevili vodáci s lodí a Bettule se hrozně lekla :/ vyvlíkla se mi a zdrhla k lodi a začala štěkat. Bylo tam i dítě, které před ní začalo utíkat, i maminka (asi?) dítě sprdla za to, že nesmí utíkat, takže alespoń že jsem tam na dítě nekřičela sama :/ Pak jsem Bettu naháněla až vzádu u stanů a na start dorazila se zpožděním. Celý běh nebyla černobílka ve své kůži a tak jsme běh nakonec ani nedokončily, DISkly jsme se hned na druhé překážce Ale zóny a náběh do slalomu :) Betty jsi prostě skvělá! 
Jediným doběhnutým během pro tento den byl Memoriál Ivany Patákové, který jsme dokončily s 1 odmítnutím za náběh do slalomu, jinak zóny byly všechny, takže pro tyto závody 100% zóny :) V tomto běhu jsem se pak uprostřed úplně ztratila a nevěděla kudy vede trať, naštěstí jsem se brzy zorientovala. Ale jak jsem se pak bavila s kamarádkami, tak jsme se nasmála, že jediná rovinka a já prostě nevím kudy :) Všichni ostatní to tam napálili a já vyklusávala :D 
Bohužel umístění, čas ani postupovku nevím, protože výsledky se vyvěsily jen na krátkou chviličku a než jsem stihla dojít k nástěnce, tak už byly sundavány a v hromadě ležících papírů na zemi jsem tak rychle potřebné výsledky nenašla :/ 
Moc jsem si celý den užila a těším se zase na přístě. Domů jsem přijela naprosto ztahaná, ale spokojená :) 
Za 14 dní nás čekají poslední závody a pak už jen tréninky, semináře a intenzivky :) 

 

17.8.2013 - ČIVAVA CUP 2013, Dvůr Králové nad Labem

Letošní ročník jsme si, stejně jako ty předešlé, užily. Byla to zase bezkonkurenční akce. Pro nás byla zvláštní a to tím, že to byla Madlenky závodní derniéra. Ačkoliv se nám nedařilo tak jako minulý ročník, užila jsem si to snad ještě víc a to né jenom díky skvělé práci pořadatelů, super atmosféře, ale taky hlavně díky Šárce, jejímu příteli Petrovi a úžasné jorečové Jesie. Všem bych proto chtěla moc a moc poděkovat za bezvadný den :) 

Přišlo mi, že někteří psovodi tento sport berou až příliš vážně... Třeba slečna, která se rozčilovala na psa kvůli jedné chybě, psa ani nepochválila... 
Já jsem Majdu chválila jak v průběhu běhu, tak hlavně po jeho doběhnutí, ačkoliv bych si běhy uměla představit v úplně jiném tempu, byla jsem ráda, že to Majda doběhla a že se pak radovala společně se mnou, s radostí si totiž doběhla pro míček a hezky jsme šly aportíkovat. Co na tom, že jsme parkur neprosvištěly tak jako loni, kdy jsme trhly "best time" ? Na tento přístup si ovšem musí každý přijít sám, myslím, že každý psovod v tomto ohledu musí dospět. 
Na Majdě se podepsala horší kondice spojená s vedrem a možná taky její nedomikavostí chlopně. Každopádně všechny běhy jsme doběhly. Hru jsme sice prošly krokem, protože Majda za prvé koukala všude kde co je a možná si pohrávala s myšlenkou, že by šla do stanu, ale to naštěstí neudělala, a za druhé na kladině tak šíleně funěla, že jsem si řekla, že to prostě jenom projdeme, aby Majda běžela pomaličku. 
Ovšem, to že byla Majda závodit naposledy neznamená, že by byla sportovně vyřazená. Budeme spolu i nadále pracovat avšak v mírnějším tempu. Takže závěrem? Dalším ročníkům Čivava cupu zdar, malým pejskům spousta elánu a hlavně natřete to všem! Protože malý pes je taky pes, jen si musíte dávat pozor kam šlapete a kam si sedáte :) Zkrátka malý psíci jsou hlavně srdcaři :) 

ÚPF=Ústecký psí festival aneb zážitek, na který se nezapomíná

Poslední dva dny dovolené jsem trávila v Trmicích na ÚPF. V sobotu jsme se s Betty účastnily 3zkoušek agility. Ačkoliv jsme si opět žádnou zkoušku neodvezly, vůbec nám to nevadilo. Ve 2 zkouškách jsme se DISkly, jednou úmyslně, podruhé mým nešťastným vedením. Jeden běh jsme ovšem doběhly. Škoda chyby ve slalomu, protože jinak bychom zkoušku měly. Ale takové to coby kdyby, necháme stranou. Oba dny jsem si neskutečně užila. Počasí bylo, inu velmi teplé :D Horko bylo neskutečné. V neděli jsem jela koukat, protože frisbee mě už nejednou nadchlo (jen nám na nějaké extra trénování nezbývá moc času, ale i to se snad změní). Navíc "frisbeečkáři" jsou neskutečně pohodoví a přátelští lidé. No prostě radost koukat. Výkony byly super. 
V neděli byl připraven dosti bohatý program, takže jsem běhala od jedné plochy ke druhé a moc jsem toho věru nenaseděla. Celý víkend mi dělaly společnost nejen agiliťácké kamarádky. Poznala jsem také spoustu nových lidí a psů. A aby to nevypadalo, že jsem celý víkend "jen" běhala, koukala a fandila, tak jsem také nakupovala :D Rozšířila jsem naši zásobu frisbee disků a knihovničku o frisbee publikaci. Také slušivou kšiltovku s pacičkama jsem tam pořídila, ikdyž nevím proč, když jsem si čapku chtěla vyzkoušet, tak na mě pán koukal tak nějak divně. Ale přeci si nekoupím něco, co si nevyzkouším, taky by mi mohla být čepice přeci malá nebo neopak velká a nebo by mi nemusela sedět ... U krámku Zero DC jsem taky udělala tržbu, nakoupila jsem obojky a pískací míčky, které ma Bettulka tolik ráda. No prostě každý psík dostal něco z ÚPFka "na památku" Všechno se zkrátka popsat na webu nedá, ten víkend musí člověk zažít a já už teď vím, že za rok se určitě zase většina z nás potká na ÚPF, alespoň já tam mám určitě namířeno. 

Cvikovské zkoušky 29.7. a 1.8.2013 

29.7.2013 - Letos jsme poprvé vyrazily s Bettulí na zkoušky do Cvikova. Zkouška byla jednoduchá, ovšem chtěla jsem Betty pomoci do náběhu slalomu a náběh se prostě nepovedl, tak jsem jí dobrovolně diskla tím, že jsem jí poslala zpátky do tunelu a nechala jí naběhnout znovu. Jinak jsme si užily společnosti Kláry a Lali, škoda jen, že se vidíme během roku tak málo! Idylku nám pokazilo počasí, protože se zatáhlo a my ještě před skončením musely odjet domů, přihnal se nejen déšť, ale i bouřka... Naštěstí jsme dorazily v pořádku domů :) 

 

1.8.2013 - Do Cvikova jsme se vydaly i podruhé, zkouška byla v něčem těžší, v něčem lehčí. Ale jelikož si nemůžeme pokazit naší letošní šňůru DISKů, tak jsme se diskly i tentokrát. Běžely jsme celkem hezky, ale pak mi Betty oběhla skočku a šla tunel, který byl jako další překážka. Takže z běhu jako takového sem měla větší radost než z minulého, ale co se zón týče,.... sakra, ty bychom asi měly více trénovat... 
Jinak jsem si zase krásně pokecala s Klárkou od Lalči a doufám, že se letos stihneme ještě někde potkat, bylo by to príma :) 

6.7.2013- Dogdancingové zkoušky, Nymburk

Tentokráte jsme se vydali autem :) Cesta byla příjemná a žádné větší komplikace se nekonaly. 
S výsledky, které jsme si nakonec odnesly jsme sice počítala, ale přeci jen ... 
Nebudu napínat, všechno DIS...

První šla Betty na zkoušku DwD1, cvičila celkem hezky, tady jsem se pokonila já... Betty jsem nechala ulehnout moc brzy a tím pádem jsme nesplnili požadovaný počet dob, ale jinak to odcvičila, ani nezdrhla z placu. 

Druhá šla Majda, taktéž na zkoušku DwD1. Majda si vesele anulovala cvik, odmítla si lehnout a dělala vytrvale poklonu, takže zřejmý DIS už na začátku zkoušky... což jsem od Majdy opravdu nečekala. 

No a fiasko nakonec... Betty do třetice všeho dobrého a zlého nastoupila na zkoušku F1. Zkouška byla zpočátku dobrá, takže jsem už už myslela, že bychom si odvezly alespoň tu eFkovou? Ani náhodou, po slalomu se Betty se štěkotem vrhla za pásku na fotografa, takže zřejmě máme titul krvelačné agresivní bordery v okolí, no a pak si běžela zařvat ještě na opodál stojící bordery... 
A jelikož momentálně u mě převládlo 3x a dost, tak letos už dogdancigujeme jenom na ukázce v Zahrádkách, popřípadě na nějakém tréninku s instruktorem.  

5.7.2013- Trénink Dogdancingu s Alenou Smolíkovou, Nymburk

Na Nymburský cvičák jsme se s Betty vydaly vláčkem. 2 hodinky cesty tam jsme zvládly včetně dvou přestupů v Bakově a Boleslavy. Cesta vlakem nám ubíhala celkem rychle, díky lidem, kteří šli na výlet na Bezděz a jedna paní si tam se mnou povídala a Bettule si také přišla na své, protože paní drbala kožíšek opravdu výborně :D Zkrátka, když člověk narazí na fajn lidi, tak je to vždy super. 
Problém nastal až na hl. nádraží v Nymburku... Šly jsme a šly a nějak jsme vůbec nemohly ten cvičák najít. A když jsem se koukla na hodinky a zjistila, že už by nám měl začínat trénink, tak jsem začala propadat panice :D Kdeže to ten cvičák je a jak dlouho jdeme asi blbě ? 
Ještě, že jsem si do mobilu doma nacvakala číslo na Alču, která mě nasměrovala zpátky a nakonec nás potom ještě přibrala do auta a společně jsme dojeli na místní cvičák. Věru, je tam opravdu dobře schovaný :) 
Alča s námi hezky potrénovala, s lecčím mi poradila, takže budeme v tréninku postupovat efektivněji. 
Škoda, že jsem byla tížená vlakovým spojení, protože jsem musela odejít dřív, ale i tak jsem si to tam užila a trénink mi pomohl. 
Cesta zpátky vlakem byla ještě lepší, protože Betty odpadla a chrupkala pod sedačkou, takže se alespoň nedrápala na sedačky, aby mohla čumákovat z okénka :D No, ikdyž jsem chvíli myslela, že nás nechají z vlaku vystoupit, protože se Betty najednou rozštěkala, až se všichni cestující ve vlaku lekli. Mě polila horkost, že se mi jí napodaří utišit (protože s tím máme opravdu problémy), ale naštěstí ihned zmlkla :) Štěkání spustila nevědomky malá holčička, která seděla přes uličku, protože Bettulce upřeně a moc dlouho zírala do očí a protože Betty děti nikterak nemiluje, tak jí to bylo nepříjemné ... Načež jsem vyslechla holčičky maminky monolog o tom, jak holce vysvětluje, že se pejskovi ve vlaku nelíbí a že by pejsci neměli jezdit takhle vlakem a vůbec asi žádným dopravním prostředkem, že mají být venku a běhat.... Řekla jsem si fajn a příště asi půjdeme z Lípy do Nymburka jak? Pěšky? No ta mě tedy opravdu moc pobavila :) 

No na zastávce Bezděz co se nestalo, lidičkově, kteří se mnou jeli ráno přistoupili :D takže kopa smíchu, jaké na sebe máme štěstí a cesta zase plynula v pohodovější atmosféře. 
Domů jsme přijeli hezky utahané. Takže jsem ani nevybalovala, přibalila jsem jenom vykonostní průkazy a zítra opět do Nymburku, tentokrát na zkoušky... 

1.6.2013 Borec Severu, Mikulášovice

Počasí si řeklo, že s námi agiliťákama trochu zatočí a celé závody vydatně pršelo, což ale neubralo na senzační atmosféře těchto závodů. Zasmáli jsme se, zaspívali jsme si, vydiskali jsme se, kde jsme mohli :) a žádná nit (ani chlup na psech) nezůstala suchá :) Betty viděla svou nevlastní sestřičku Bobí a brášku Beasta, kteří doprovázeli své páníčky na závody, takže jsme to měli jako takový malý rodinný srázek. Velké díky patří pořadatelům i panu rozhodčímu :) 
No a teď k samotným běhům. Žádná sláva to tedy nebyla a jsem moc ráda, že to byly na nějaký čas poslední agiliťácké závody, protože se můžu s Betty pustit do programu, do kterého vkládám naděje, že by nás to mohlo posunout někam dál. S Betty se na agi závody podíváme snad až na podzim (na ten pravý, neb teď to opravdu na červen nevypadá) Mezitím si sem tam "odskočíme" na dogdancingovou akci a jinak se budeme věnovat tréninku.

První se běžel jumping, má prohlídka byla dosti hektická, protože jsme dorazili mezi posledními a tak jsem nestíhala před prvním během vše co jsem chtěla :) Jump jsme měly dost "rozpadlý" protože mě Betty nepustila dál jak za první skočku. Pak jsem se ve vedení celkem chytla, ale to už jsme měly na kontě  odmítačky. Nás první disk přišel na třetí překážce, která ná dělila od pomyslného cíle. 
Zkouška LA2 byla postavená moc hezky, až jsem skoro uvěřila představě, že tam proběhneme úplně bez problému a možná si odvezeme i zkoušku. Opak byl pravdou, na naše konto jsme si připsaly další disk. Betty vytvořila odmítačku na tunelu, protože se šla podívat k pásce na kolem procházejícího psa, mávla jsem na tím rukou a s vědomím, že zkoušku nemáme jsme si řekla, že v klidu proběhneme tratí do konce. No, to by nebyla Týsková, aby tam něco nevykoumala. Skočila mi áčko od půlky, což jsem rezolutně odmítla uznat a v klidu se vrátila a áčko jí nechala opravit. Pak jsme to vzaly nejkratší cestou do cíle, kde jsem sebrala vodítko a rychle jsme se odběhly schovat do stanu. 
Na závodech panovala veselá atmosféra, která se rychle přenášela i na všechny ostatní. Pořadatelé nás bavili u přestavby parkuru malým tanečkem a "mezi běhovým" zpíváním do mikrofonu, abychom se rozveselili. Což se opravdu podařilo :) 
Úplně největší "ceďák" přišel na openu, tak rychle prohlídnutou trať jsem už dlouho neměla :D Musela jsem si na běh sundat i brýle, protože bych s nimi nic neviděla :) Abychom si "nezkazily" s Bettulí naší diskotéku, tak jsme se překvapivě diskly už na startu, pak jsme proběhly trať celkem slušně (ikdyž to umíme i lépe).  Agility se mi ze všech běhů líbilo nejvíce, protože trať vedla po obvodu parkuru (neb střed už byl po předešlých bezích značně "narušen"). 
Po doběhu jsme zbalili věci do auta a vyrazili ku domovu. Za normálního počasí bych zůstala až do konce, ale byla jsem úplně skrz na skrz promočená a Betty byla taky až na kůži. Teď už budu chytřejší na budu sebou na závody tahat minimálně troje oblečení, abych příště nemusela takhle improvizovat, ale hlavně, abych mohla zůstat až do konce. :)

25.26.5.2013-Víkendovka dogdancingu, Stará Paka

V sobotu ráno jsme vyrazili jsme ZKO Stará Paka, já coby řidička premiérově na cestě mezi městy z bodu A do bodu B. Ale dojeli jsme, sice s malým spožděním, ale přeci.  Počasí bylo celkem dobré, ikdyž vítr byl studený. V sobotu jsme trénovali nové triky a zkoušeli zkoušky nanečisto :) Nicméně, když o nic nejde, tak to jde vždycky lépe a to už jsem si potvrdila několikrát... . 
Navečer jsem měla možnost podívat se z jiného úhlu na obrany. A při té příležitosti jsem si potrdila, že Betty nemá reakci na střelbu, protože práskání bičem s ní opravdu nic nedělalo :D Možnost vyzkoušet si kousnout na figuranta jsem nevyužila, protože mě prostě tenhle druh sportu nebere, ale sledovat ostatní účastníky víkendovky byla docela zábava, hlavně jak psi při pohledu na figuranta dostali doslova záchvat šílenství. Večer nám vykouklo i sluníčko a tak hafani měla krásné počasí na hraní. Bettule tam všechny proháněla a myslím, že si to dost užila. Když jsme se chystali spát, tak se celkem slušně rozpršelo, ale my to v tom stanu zmákly na jedničku :D Černobílka se ke mně přimáčkla a vlezla si pod peřinu, kterou jsem měla sebou :) Spinkaly jsme hezky nerušeně celou noc, ikdyž musím uznat, že spaní jsem měla opravdu lehoučké :)
Ráno jsme vstávali brzy, už někdy kolem 7, Bettynčino plížení ze stanu mě dost pobavilo :D Vždy když jsem se otočila směrem ke stanu, tak znechybněla a dělala, že ona tam přeci vůbec není... :D neděle nám téměř celá propršela a tak se dopolední trénink přesunul do klubovny. S Betty jsme jenom zopakovala pár tríčků a zbytek tréninku jsme už jenom sledovaly naše dogdancingové kolegy :) Po obědě jsme se zaprezentovaly na zkoušky a ty nám chvilkama propršely taky, prostě to vypadalo tak někdy v březnu a né jako konec května :) 
odpoledne nás čekaly ještě závody a na ty už sice nepršelo, ale byla hezká zima, takže jsem svůj kostým do freestylu musela maličko vylepšit, jelikož už na víkendovku jsem přijela značně nastydlá, tak jsem nechtěla v pondělí lehnout v horečkách :) (Ale dobrý funguju, v práci jsem byla a jenom pořád kašlu jak předtím). Závodní sestava se nám asi vydařila, bodově jsme stačily na 4.místo. Podle plánu jsem začvičila jenom kosek začátku a konce, zbytek jsem trikovala co mě zrovna v tu chvíli napadlo, takže jsem nějaké cviky opakovala... 
A jak se blížil večer, bylo na čase se se všemi rozloučit a odjet směr domov :D 
cesta domů byla opravdu "super" Celou cestu mi pršelo, takže jsem jela pomalu, ale zdárně jsme ve zdraví dojeli :D Nějak jsem se doma nemohla zbavit pocitu, že je sobota večer! Jaké otřesné zjištění, že je vlastně neděle a že jdu zítra do práce... 
Na fotečky sem hodím pak odkaz, holky fotili, tak až zvěřejní .... :)

 

18.5.2013 - Porta Bohemica, Litoměřice

Prvně jsme vyrazily na závody směr Litoměřice do autokempu Píšťany a odvezly jsme si batoh plný DISKŮ :) Asi byly erupce na slunci, protože jinak si moc nedovědu vysvětlit, že tytýsková měla odložení, no, jak to říct slušně? No zkrátka na pytel! Popolézala, vstávala, kráčela dopředu, atd. No prostě mě nepustila skoro ani k první skočce. vrcholem "úspěchu" bylo mé dojití mezi první a druhou překážku (ikdyž by ze strategických důvodů bylo třeba dojít alespoń mezi druhou třetí...) Ale abych jí zase tak nekřivdila, tak jsme "doběhly" 11. v agility v 2 chybami- jedna byla na zóně na áčku a jedna tyčka dole. A teď kde a proč jsme se diskly? No, v tunélkovém ródeu za opravdu hnusné odložení, kdy podlezla první skočku a šla se podívat na parkur a k vyhlašovacímu stanu ... :/ Ve zkoušce, jsme (ne)měli odložení, no,  škoda slov... a po odmítačce na skočce jsem si řekla, že zkouška stejně nic a že ti tedy ohlídám pořádně zóny a doběhneme tréninkově. Zóna na áčku byla odskočená a tak jsem jí vrátila, tudíž dis, ale co mě překvapilo, že nezůstala ani na houpajdě? Takže jsme opravily houpajdu a daly si libolovně 2 překážky co nejrychleji do cíle. V agility tedy 11. No a v jumpingu DIS, odložení zase dost na pováženou a šašily jsme na startu celkem dlouho... :( Ale nakonec mě pustila mezi ke druhé překážce, takže když jsem si mákla, tak jsem stihla být tam, kde jsem chtěla. Běh vypadal dosti nadějně. 2 odmítnutí za náběh do slalomu, protože kvůli mé otočce jsem Betty nestihla pomoci v náběhu, tak jak bych si představovala a v náběhu jsem jí překážela, takže naběhla do druhé tyčky... Druhý pokus taky moje chyba. Ale jinak mnou obávaná pasáž se nám povedla. DIS přišel za vynechání skočky (kdyby si panička nedělala náskok a pomohla tělem ke skočce ... ale tak stalo se, doběhly jsme a byl to běh, ze kterého jsem měla asi největší radost, protože jsme si tam hezky potrénovaly :) 
Domů jsme dorazily přesně na večeři :) Hezky unavené :)

5.5.2013 Tenesco May cup, Mladá Boleslav

Dneska jsme se vypravily kousek dál než jen do "naší" Dubice. Tradiční May cup pořádala Mladá Boleslav. Parkury stavěl Petr Dostál, běžely jsme u něj poprvé a byla jsem moc spokojená. První běh- jumping jsme dokončily s 1 odmítnutím u náběhu slalomu (hold jsem jí tam nepomohla no :D ) Jinak jsem byla s běhel spokojená, protože jsem stihla vše co jsem chtěla :) Doběhly jsme na 4.místo.
Zkoušku A2 jsme sice nesplnily, protože jsme se diskly hned na začátku na 2 překážce, Betty chtěla jít kladinu místo skočky a ačkoliv jsem jí odvolala, tak přes nástupku skočila a tím pádem DIS. Ale z běhu jsem měla radost, protože pak jsme běžely čistě, i zónečky byly :) Hold panička musí trochu víc přemýšlet a zvážit, jestli to stihne uběhnout a nebo musí věřit, že Tytýsková zůstane na odložení :) 
Čistý běh se nám podařil v agility, kde jsme doběhly na 2.místě a celkově nám to v součtu hodilo také místečko druhé. Nějakou dobu zase tedy nemusíme nakupovat pamlsky a hračky :) 
Víkend byl náročný, ale hrozně moc jsem si to užila a určitě si to někdy zopakujeme. :)

9. Českolipské pacičkování, Česká Lípa-Dubice

Letošní závodní sezónu jsme zahájily na domácím poli. Na začátek jsme si nevedly vůbec špatně. Po několika peripetiích na začátku dne už pak probíhalo všechno hladce :) Rozhodčí Alice Glöcknerová postavila moc hezké parkury a 2 ze 3 jsme doběhly, avšak ani jeden běh s čistým štítem. 
V jumpingu jsme si vedly moc dobře, ale spadla nám jedna tyčka. Bettule běžela jinak moc hezky, odložení měla výborný- nový způsob tréninku nám asi opravdu svědčí :) Výsledkově jsme skončily na 2.místě a odnesly jsme si krásný diplom, spousty pamlsků a medaily :)
Zkoušku jsme doběhly s 1 odmítnutím a 1 chybou oboje mojí zásluhou, ale odložení zase supr, takže jsem byla spokojená. Na bedýnku jsme se tedy postavily ještě jednou a to tentokrát na 3.místo. 
V agility jsme se diskly, protože jsem prostě pomalá, tréninkově jsme si alespoň vyzkoušely zónovky :) 

Když skončily oficiální závody, tak se přestavilo na neoficiálky a zde jsem trochu provětrala Majďuši. Pořádali jsme letos i ktg. XS a tak jsme mohly poměřit s ostatníma XS. Ikdyž se nám moc nedařilo, protože se Majda bála reproduktorů, na ní to asi moc řvalo, tak to proběhla celkem hezky.
Bylo to příjemné odpoledne :)

 

II. Trmické dvojzkoušky, Ústí nad Labem - Trmice (13.10.2012)

Poslední závody naší letošní sezóny a lepší zakončení jsem si ani nemohla přát :) Ale hezky popořádku ...

Do třetice všeho dobrého a zlého jsme s Betty vyrazily do Trmic na druhé kolo dvojzkoušek pod píšťalkou z MS Alice Glöcknerové. Ráno jsme vyzvedly Evu Novákovou a Bettulky mamku Báru a ségru Bertičku a pak jsme počkaly ještě na Jiřinu a Jackie :) No, a mohli jsme vyrazit. Po cestě nás provázela hustá mlha a kachna vyzkoušela naše brzdy a díky bohu naše fábuše brzdí na jedničku. Kachna na nás koukala a odmítala se hnout z vozovky. Taťka musel vystoupit a zahnat jí.  Pak už nám v cestě  nic nebránilo.
Na místo určení jsme dorazili včas a ikdyž byla dost velká zima, tak to neubralo na dobré náladě a výborné a pohodové atmosféře, která panovala i po celý zbytek závodů.

Na první zkoušku LA2 jsem nastupovala s poněkud rozjančenou borderkou, ale přesto jsem si myslela, že  to zvládneme. No sice jsme se diskly, ale úplně jinde než jsem myslela :D Po áčku jsme měly odmítačku na skočce a Betty pak šla pozdravit za pásku borderáky u vedlejšího stanu. Nicméně to nebyla DIS jak jsem si myslela, tu jsme si vysloužily až poté, co jsem Betty pohladila na zóně u kladiny. Nicméně, zkoušku bychom stejně díky odmítnutí neměly a našeho dobrovolného disku vůbec, ale vůbec nelituji. Naopak jsem byla ráda, že jsem Betty odměnila za zónu na houpajdě.

U druhé zkoušky jsem si řekla, že tu musíme dát, protože tu jestli nedoběhneme, tak to by byla opravdu velká ostuda :D Betty se hned na startu rozhodila smrkáním (jako kdybych neměla v životě rýmu a nesmrkala doma). Nicméně jsme doběhly krásně, s čistým štítem a velikou radostí. Betty se hned běžela za pásku odmenit připraveným tahadlem :)  Čistý a celkem i rychlý běh nám vynesl 1.místo a PRVNÍ SLOŽENOU LA2 ZKOUŠKU ( no příští sezónu snad splašíme ten zbytek :D )

V Trmicích panovala opravdu úžasná atmosféra a před druhou zkouškou nás svojí návštěvou potěšilo i sluníčko, které moc příjemně hřálo :) Opravdu se mi tady moc líbí a jestli budou přát okolnosti i příští sezónu, rádi bychom sem opět zavítaly :)

Jinak historie se opakovala :) Naše závodní premiéra se konala taktéž v Trmicích u Alice a u ní jsme si jednu zkoušku splnily (naší tedy první LA1) a ve druhé jsme se diskly a dnes tomu nebylo jinak, jedna zkouška DIS a druhá splněná. Je to opravdu pěkný, první LA1 od Alice a taktéž první LA2 od Alice, kdo ví, třeba někdy i ve trojkách ? :D (Ale huš, to je ještě za dlouho, jestli vůbec :) )

O pohár města Děčína, Ústí nad Labem-Trmice (29.9.2012)

Tyto závody byly první, kde jsme startovaly v ktg. LA2. Dopoledne byla celkem zima a sluníčko vylezlo a zatopilo o něco později, ale díky bohu za to, jinak bych se klepala ještě teď :D Závody posuzoval Antonín Grygar. První se běžel jumping, ačkoliv vypadal hezky, tak jsme ho úplně zazdily :/ Betty měla ještě vypnuto a obíhala mi jednu skočku za druhou, v druhé polovině parkuru, což už jsme byly disknuté za 3 odmítnutí, jsem to vzdala a rozeběhla jsem se na rovinku, která byla na konci parkuru. Pocit nic moc a já jenom doufala, že zkouška bude lepší. No lepší sice byla, ale zasse tak o moc ne :) Bettynka jednou minula zeď a pak naběhla až od druhé tyčky slalomu. To nám vyneslo 6. místo, díky dvěma odmítačkám to na zkoušku nebylo a tak jsme to braly jako príma trénink. Posledním během bylo agility. To si pro nás rozhodčí připravil opravdu zapeklité :D No výsledek? DISk, ale né, že bychom běžely špatně, to ne, ale protože jsem neudělala půl kroku dopředu, tak se mi Betty otočila na zóně, ale zvládly jsme zaběhnout prvek se slalomem, který jsem původně myslela, že nemůžeme dát. Na 17. překážce jsem to zabalila, protože Bettulka zřejmě odeslala mozeček na dovču a tak jsem jenom mávla rukama a běžela pryč z parkuru.
Závody byly super, škoda jen, že pořadatelé nehlásili do mikrofonu chyby a odmítnutí. Člověk až po doběhu třeba zjistil, že nemá čistý běh.  

Doufám, že za 14 dní vyrovnáme v Trmicích naše scóre, které od začáku roku činí 1x čistý běh, 3x disk a dnešní doběhlá zkouška, ikdyž s odmítačkama.

O pohár Pandy, Praha (8.9.2012)

Těšit se na jakoukoli akci se zkrátka nevyplácí. Tak jsem se těšila, že pojedu závodit s Majdou do Prahy, až to nakonec muselo všechno být jinak, ale tak teď hezky od začátku.

Ve čtvrtek večer jsme si všimly, že Majda chodí jen o třech nohách a já doufala, že si jen třeba přeležela nohu nebo něco podobného. Bohužel, kulhání nepřešlo ani v pátek. Sice kulhání bylo prokládáno normální chůzí, ale na závody to zkrátka nebylo. Protože závody byly neoficiální a mohly na nich startovat i psy, kteří běhají v A1 nebo A2, tak jsem tedy ještě odpoledne volala pořadatelce a hlásila změnu, že nepřijedu s Majdou, ale s Betty. Tím jsem měnila i velikostní kategorii. Nebyl to vůbec problém a tak bylo alespoň rozhodnuto, že do Prahy se jede a nepropadne startovné. Bylo mi hrozně líto, že nemohu běžet s Majdou, protože jsem se zkrátka hrozně těšila.

Počasí nám vyšlo výborně a Majda jako kdyby věděla, že měla běžet, tak ráno 2x mírně zakulhala a od té doby nic. Nožičce tedy dopřáváme i nadále klidový režim, protože to mohl být i natažený sval nebo špatné došlápnutí a nechceme začít nožičku hned zatěžovat skákáním. Na místo jsme dojeli v krásném čase a měli jsme spoustu času se ubytovat se stanem.  Majdalenka jela koukat, a místo ní tedy běhala Betty. Oba běhy jsem pokonila já. V jumpu jsme měli odmítačku, protože jsem si moc zacouvala a Betty mi šla těsně na ruku a skočka tedy zůstala někde jindy, než jsme si myslely, že je :). Skončily jsme na 2. místě. Agi ty jsem taky zazdila, protože by mě nenapadlo, že bude mít tah dopředu a nestáhne se na mě.  Ale zase nevystartovala dřív než jsem chtěla, zpátky zalehla, ikdyž to jsem taky zvorala, protože se mi posunula tak, že koukala mimo skočku a oběhla jí.
Atmosféra závodů byla pohodová, restaurace supr a určitě bych příště chtěla jet znovu, ovšem doufám, že už s Majdinkou sbírat body do minimaxi psa.

Majdě mamka koupila ručně pletený svetr, který jí moc sluší :)

Cesta domů byla zajímavá, od navigace jsme asi milionkrát slyšely slovo "přepočítávám" a po dnešku už tohle slovo nemůžu ani slyšet.
Takže za rok nebo i dřív v Praze?

Čivava Cup 2012, Dvůr Králové nad Labem (18.8.2012)

Rok se s rokem sešel a my se opět vydaly na další ročníku speciálu Čivava cup :) počasí se vydařilo, organizačně výborně zvládnuto, výsledky opravdu velmi rychle zpracovány a atmosféra více než pohodová :)
Potkaly jsme se s Jitkou, Winky a novým přírustkem True alias Trubička :) Jako rozhodčí se nám představila mě velmi známá Katka Lerlová a parkury, které si na nás přichystala byly hezky běhavé, občas s nějakou ne přiliš patrnou pastičkou. Já s Majdou jsme v začounech nastupovaly jako úplně poslední. Tuto pozici já opravdu nesnáším, stejně tak jako tu úplně první. Já mám nejradši start někde uprostřed :) Tentokrát jsem ani moc nesledovala své soupeře, jestli doběhli čistě nebo ani čas jsem nesledovala. Usedla jsem tentokrát i s foťákem blízko parkuru a pokoušela se něco tvořit. Omlouvám se začounkům, protože ty jsem tuším nefotila vůbec, jelikož jsem si připravovala psa.

První jsme běželi jumpíček, který byl opravdu velmi rychlý a já měla zprvu celkem podezření na nedovolený doping, protože Majdalenka byla naspeedovaná a metelila si to opravdu velice rychle. Získaly jsme BEST TIME. Pak jsem slyšela na naší adresu něco ve znění "Á Česká Lípa, tak na ty bacha :D " Bodéjť né, druhý nejlepší čas byl 32,6 :) Pak jsem si šla zkusit s Betty áčko, tedy hlavně zónu a ta samá slečna "No tak aby to nebylo tak rychlý, když maj doma bórderu :D" Zkouška zóny se nám nevydařila, protože nás tam opakovaně atakoval jistý čínský chocholatý pes ! 
 

Další bylo agi a to se nám taky vydařilo. Už jsme sice neběžely tak moc rychle, ale pořád dost rychle na to, aby to stačilo na druhé místečko :) Hned jsem se taky dozvěděla, že v součtu jsme skončily na 1. místě. Což mě tak uzemnilo, že jsem na to koukala jako kdybych tomu nevěřila :)
 

Pak nám Katka připravila ještě hru zvanou anti-jumping a ta se skládala ze zónovek a pevných tunelů. Majda si trať proběhlas čistým kontem, ale umístění nevím, počkáme si, až se výsledky vyvěsí na netu :) Protože po doběhu se vyhlásilo, že jestli chtějí nějací doskokani, tak můžou, no neváhala jsem moc dlouho. Vzala jsem černobílku a šla se zeptat. Bettynka běžela (tedy dle mého) rychle, dokonce tak, že jak vběhla na kladinu, tak jí to uklouzlo a seskočila dolů. Protrénovaly jsme si zónečky a tunýlky pro radost byly opravdu radostné :D 

Pak jsme si počkaly ještě na vyhlašování a šly si s Majdou stoupnout "na bednu". Majda dostala krásný pohárek, pytel granulek Fitmin a ještě taštičku plnou věcí :) Pak jsme zbalili věci a jeli domů, přijeli jsme kolem půl desáté a tak jsem veškeré publikování webu nechala na dnešek.   

Celý den se vydařil, jsem ráda, že jsme nakonec jeli :)

Postupové zkoušky dogdancing, Hrádek nad Nisou (30.6.2012)

Dnešní zkoušky se v Hrádku konaly až později odpoledne a myslím, že byli všichni účastníci rádi, protože v takovém vedru by se to nedalo. Ráno jsem si libovala jak bylo v Lípě pod mrakem a ono se to vybralo a sluníčko se pořádně činilo.  V Hrádku dneska začíná i dogdance+agi tábor a tak se starty ve zkouškách posouvaly ještě do pozdnějších hodin, což jsem schvalovala, ale s Majdou jsem šla na start, tak jak byl původně plánovaný, jelikož jsem to chtěla mít co nejdříve za sebou.

Tak a co ta naše zkouška? Bodově rozebraná je ve výsledcích a kdo koukal dříve tam, tak ten už ví, že zkoušku máme za výborně, ale tedy povím Vám, že to mohlo být lepší. Ale já jsem s naším výkonem velmi spokojená. Majda se celkem soustředila a ani jednou nepomylsela na to, že by mi vzala roha za pásku. Maličký zádrhelíček byl u práce tlapek, kde Majda nechtěla udělat třetí a čtvrtý pohyb, ale ukecala jsem jí :) A pak otočky. No Majada by prý dělala jenom ty doprava :D  Takže jsem myslela, že jsme se zase diskly právě těma otočkama, že jsme nesplnily počet. Ale Vanda s Péťou Malou koukaly na video záznam a ty otočky tam vykoukaly :) Ale opravdu jsem si až do poslední chvíle i na nástupu myslela, že odjedeme s diskem nikoliv se zkouškou slouženou na výborně :) Majda dostala krásnou červenou kokardu.

Splněná zkouška mě nakopla a dodala elán k další práci a na další zkoušky určitě ještě vyrazíme. Takže Hrádku, na podzim zase přijedeme a snad si naše vyrovnané skóre splněno-disk vylepšíme o další zkoušky :)

 

Buřt Cup 2012, Česká Lípa (16.6.2012)

Na závodech bylo moc hezky. Počasí bylo jako na objednávku, akorát příště menší teploty, prosím :D Dohárávající borderka, 3 týdny bez tréninku a panička s nervíky bůh ví kde :)

 

 První se šel jumping a tam jsme se diskly hned na začátku. Betty se zvedla ze startu a zcela nepochopitelně obešla první skočku a šup přímo do tunelu (!) Když jsem si jí vrátila, tak jsme parkurem tak nějak proběhly, neopravovala jsem už kolo, které neproskočila, skočila prostorem vedle kola.  Před tímto během jsem byla tak nervózní, že jsem myslela, že neodstartuji a nebo, že se mi udělá náhle nevolno a složím se na startu. Je to zvláštní, protože jsem myslela, že tohle už zvládám, ale asi se ukázalo, že s Majdou :D (Ovšem po disku to ze mě spadlo)

Na zkoušku jsem šla s tím, že prostě buď a nebo. (Nervíky si daly pokoj a já šla na start klidná) Nemořila jsem jí moc na startu a vyběhly jsme takřka z ruky. Parkur jsme dokončily, nicméně né čistě, ale s 1 chybkou, kterou jsme měly na áčku, Betty se to tam asi nějak smeklo a sklouzla ze sestupné části. Vůbec jsem netušila jak se to bude posuzovat, ale tak jsem běžela dál. Bylo nám to mávnuto jako chybka. Nicméně zkoušku máme. Je to naše třetí v pořadí, a to znamená, že máme zkoušku A1 hotovou a máme splněný přestup do A2. Zkoušku jsme splnily za pouhé 3 závody. Teď budeme pilně trénovat a na podzim v Ústí už třeba do dvojek (?).

No a posledním během bylo agility. Na odložení jsem jí nechala chviličku a odešla asi dva kroky. Hned na třetí překážce jsme si vysloužily odmítačku, kterou jsme opravily a poté už bez zádrhelíčku dokončily běh. Ohlídala jsem si hodně zóny a Bettule má velkou pochvalu, ikdyž to áčko mohlo být zastaveno výš, né až na trávě :D (Na videu není moc patrné, pustila jsem jí brzy)

Výsledky byly vyvěšeny opravdu hodně rychle, atmosféra byla pohodová a celý den jsme si prostě užily. Zkrátka všichni mají své dny a hlavní je, že nás to baví :)

Rozhodčí: Eva Plíštilová

Voříškový hopík, Mladá Boleslav (9.6.2012)

Na závodech bylo fajn, pohodová atmosféra, počasí se vydařilo, popovídala jsem si s přáteli a krásně jsme si zaběhaly, no prostě co víc si přát :)

Na místo jsme dojeli něco kolem 8, protože přejímka byla až do půl 9 a běhat se mělo začít v 9. S Majdou jsme nastupovaly jakožto začátečníci a jakožto XS hnedle z první pozice, kterou nemám moc ráda (nejraději startuji někde uprostřed :D ). Jako první běh se běželo agility. Majda byla nějaká rozkoukaná, ale běžela krásně a čistě. Doběhly jsme si tedy pro úžasné 4.místo. Jako další běh (a také poslední) jsme nastupovaly na jumping. Madlenka hned po první skočce utíkala pozdravit paní rozhodčí a pak se naštěstí vrátila zpátky a pokračovaly jsme. Tímto jsme si ovšem vysloužily jedno odmítnutí a časovou ztrátu. Nicméně jsme to doběhly s nadšením a měly jsme z běhu radost. Doběhly jsme si pro 11. místečko a v součtech jsme byly někde na 8.příčce.

Na závodech jsem potkala i Katku Veinlichovou a krásně jsme si popovídaly (já doufám, že do dalšího popovídání neuplyne mnoho času a zase se brzy uvidíme).
Pochválit musím velmi rychlé zpracování výsledků :) Na závodech se nám moc a moc líbilo a velmi ráda pojedu znovu, někdy přístě :)

TENESCO May Cup III., Mladá Boleslav (5.5.2012)

Úvodem :) - Na závodech se nám velmi líbilo a také dařilo.

Na místo jsme dorazili asi v 7:25 a tak jsme měli dostatek času na postavení stanu, zabydlení a prezentaci :) Místo původně uváděného prvního běhu- jumpingu, se běžel nakonec open, což mě moc nepotěšilo, protože byla postavená houpajda a tak jsem měla obavy z jejího dalšího překonání ve zkoušce a taky jsem si myslela, že se na jumpu rozhýbáme (obě). Nicméně agi jsme daly :) Startovaly jsme  11 a jako první jsme agi zaběhly čistě, takže jsem měla ohromnou radost a má radost byla o to větší když jsem koukla na výsledovku a my světe div se. No byly jsme třetí :) Dostaly jsme krásný pohárek a ještě dobrůtky, clony do auta a tak :)

Další běh byla jedničková zkouška a sice mi Betty startovala dřív než jsem chtěla, ale stejně jsem nechtěla chodit daleko, tak jsem jí teda nechala a naštěstí jsem tu otočku na záda stihla, ikdyž jsme měly šílený oblouk. Zkoušku jsme zaběhly čistě bez obtíží. Tudíž na V a byly jsme druhé :) Na prvním místě skončila Lali (Aglaya Z Nefritu). :) Bettynka dostala na krk krásnou velikou medaili a já do ruky dobrůtky :) a ještě startovací agi vodítko :)

Poslední jumping. Toť celkem usměvné, protože se zatáhlo a rozpršelo. Do toho ještě přišla bouřka a my v tom startovaly :) No já teda byla připravená, že pokud to bouřka bude silná a blízko, tak nepoběžíme, nebo přerušíme běh. Nestalo se tak a my "jenom" zmokly. Měly jsme jednu odmítačku a tak jsme byly na 9. místě.

Součty bohužel nevyvěsili, takže toto nevíme. Výsledky přehledněji ve výsledkách, hezky uspořádané do tabulky :)

Vysvětlení tr. bodů za čas. Zkrátka tam byli takový rychlíci, že jsme se časově nevešly, až tak byli rychlejší :)

Rozhodčí: Petr Rybář

1. Trmické dvojzkoušky, Ústí nad Labem-Trmice (21.4.2012)

Bettynky první oficiální závody. Naše veterinární přejímka začínala až v 11:30, takže jsme nemuseli vstávat v nekřesťanskou hodinu. Počasí se vydařilo a já jsem s našimi běhy více než spokojená :)

Ale teď ke zkouškám. Závody pískala Alice Glöcknerová a její jedničkové zkoušky byly jednoduché a krásně se mi běhaly. První zkoušku jsme s Betty zaběhly na výborně s jednou chybou, tu jsme si vysloužily Bettynčiným zavaděním na předposlední překážce :) Na videu můžete vidět, že jsem maličko zakopla u otočky na čelo za tunelem. Zóny jsme měly všecky a moc krásné. Betty moc nevěřila houpačce a tak jí překonává skoro plazícím se stylem. Ve zkoušce jsme skončily 8. z 16. závodníků v ktg. LA1. Jinak Betty má oficiálně naměřeno 51 cm. :D

Druhá zkouška byla taky moc hezká, ale v té jsme se mojí chybou diskvalifikovaly. Jinak Betty běžela moc krásně a já byla spokojená, ikdyž to odložení na startu bylo dosti na pováženou :) Diskly jsme se hned na 4. překážce u tunelu, protože jsem neudělala ještě tak krok-dva dopředu a moc brzy uhnula do strany. U rovinky po slalomu jsem si z videa všimla, že až moc zbytečně zvedám ruku až někam k nebesům a ubírá mi to na rychlosti :D

Závody se mi moc líbily a pokud nám to výjde, tam pojedeme i na 2.Trmické dvojzkoušky, které se konají v říjnu tohoto roku :)

 

Intenzivní trénink agility s Bárou Lerlovou (22.1.2012)

Jakožto "largikové" (skupina Large) jsme měli trénink od 12 do 15 hodin odpoledne. Moc jsem se těšila. Zase jsem o maličko chytřejší a vím na čem musíme zapracovat. :D Intenzivka se mi moc a moc líbila a to tak, že ani nevím odkud mám začít. No, zkusím to vzít hezky od začátku :)

Hned v prvním parkuru byla zařazená kladina a to hned jako druhá překážka, tady musím Bettynce vyseknout několilka násobnou poklonu za perfektně provedené zóny :) Parkur č. 1 obsahovat celkem jednoduché točení a také náběh do slalomu nám vyšel na jedničku.

Parkur č. 2 už byl pro mě maličko složitější, protože jsme měli tu zimní tréninkovou pauzu, tak jsem maličko vypadla z toho novějšího vedení :) Takže myslím, že ten spin by šel z mé strany udělat jistě lépe. Náběh do slalomu byl pro nás o maličko obtížnější, protože ještě nemáme úplně sto pro vyřešené náběhy. Ale jinak super, po několika pokusech jsme i toto dokončily (pravda, vždy jsme se zasekly hlavně u toho slalomu).

Parkur č. 3 byl v jumpingovém stylu a musím se přiznat, že jsem občas nebyla tam, kde jsem zrovna měla být. Už v běhu jsem si to uvědomovala a Bettynce, která se snažila mi maximálně udělat radost, jsem se omlouvala jaký jsem trdlo, že nejsem o kus dál :) Nicméně i tohle jsme nakonec zaběhly.

Další jumpíček byl v rovinkovém stylu, takže si nás možná dovedete představit :D No, až na jednom maličkatém zádrhelíčku jsme to zmákly celkem dobře. Prostě panička musí taky trochu běžet no :D (OK, s tím by se dalo něco dělat a já slibuji, že se zlepším).

Další jumpíček nám dal zabrat. Náběh do tunelu nám prostě nešel a nešel a já alespoń vím co mužeme trénovat :)

Poslední parkur (doufám, že jsme na žádný nezapomněla, ale bylo toho tolik, že momentálně už patlám v hlavě více sekvencí dohromady a musím dost přemýšlet. Ale to víte po takovém zážitku člověku utkví v hlavě spousta informací, které se musí nejprve ustřídit, což by mohlo být u mě zítra, ale zase bych se nedostala k napsání tohoto článku. ) obsahoval houpačku i áčko. Škoda jen, že překážky, na které jsem se nejvíce těšila přišly až jako poslední, protože Betty byla už unavená a více se věnovala čuchání po hale, takže áčko i houpajdu jsme běžely jen jednou a na podruhé už jen opravovaly náběh do slalomu, u kterého se Betty tak začuchala, že to prostě muselo projít opravou. Co se áčka a houpajdy týče, tak houpajda předcházela áčku a já byla moc zvědavá, jak to dopadne, protože jsme houpačku viděly hóódně dávno, ale nestačila jsem zírat, houpajda sice pomalejší, ale krásná i se zónou. Na áčku jsme si vyzkoušely funkčnost zastavované zóny a lidi perfekt, ono to fungovalo !

Takže já osobně jsem se trénink užila a jsem spokojená tak, že to snad víc ani nejde :) Doufám, že je článek alespoň trochu srozumitelný. Omluvte, prosím, kvalitu nárčtů parkuru, ruční podání vypadá značně lépe, ale nešlo byt tady "přečíst". Doufám, že se v tom nechá alespoň maličko vyznat ;)



 

 

Postupové zkoušky dogdancing (1.10.2011, Hrádek nad Nisou)

Konečně naše poslední letošní akce za námi ! Sice neskončila nejlépe, ale díky tomu máme alespoň na čem makat. No co Vám budu povídat, hned na začátku zmíním, že jsme prostě nesložily absolutně nic. U první zkoušky (MD1) mě Betty úplně ignorovala a odklusala si z taneční plochy. Začáteční pivot (jestli se tomu tak dá říkat) byl dost ošklivý, klus vpřed jsme ani nedokončily, protože to už si Betty klusala přímo za pásku.

S Madlenkou jsem se pokusila složit F1, také neúspěšně, ovšem s Majdou jsem se dostala celkem daleko a od složení nás dělily otočky a póza. Jenomže jsem zůstala blízko pásky, protože se mi s takovou malou pejskovou nechtělo chodit moc daleko, a to se nám stalo osudným, protože Majdí frnk za pásku zkontrolovat publikum a potom se sice na chvíli vrátila, ale pak metelila přímo za taťkou. Inu co se dá dělat, nevyšlo to. No a třetí disk byl opět s Betty u pokusu složit zkoušku F1. Vydržela jakýmsi způsobem první pózu, dokonce i obcházení (ikdyž to už bylo dost mizerné na její normální projev), k práci pacek se dala ještě přemluvit, ale dále jsme se nedostaly. Začuchala se a vyloženě přestala vmímat, nakonec si sedla, že to vypadalo, že se venčí a tak jsem pro ní došla a odešly jsme z placu (ale mokro pod ní nebylo, tak nevím, každopádně výsledek byl stejný- disk- ikdybych se s ní pak pokoušela zkoušku dokončit, stejně bychom se nevešly do časového limitu).

Ještě se mi pak Betty stihla vyválet v jakémsi psím exkrementu, takže jsem jí jen zběžně očistila pomocí listí a po závěrečném nástupu a rozdání výkonostních knížek a protokolů (nevím jestli se i tady tomu říkají protokoly) jsme vyrazily směrem k domovu, kde Betty podstoupila koupel, která se jí sice moc nelíbila, ale zase je teď krásně čisťoučká. Ještě jsem vyprala "hezky" vyválené vodítko a pak jsme šly schnout na zahradu.

Během naší "zimní" pauzy budeme trénovat a snad se během příštího roku odhodláme a pokusíme se složit zkoušky znovu. Už teď vím, že jen jednu zkoušku a to tu nejlehčí F1 a snad se nám na další pokus podaří.

Jinak závěrem, v Hrádku se nám líbilo, byla pohodová atmosféra, zase znám o pár lidí víc, všechno šlapalo jako na drátkách a všem, kterým se podařilo nějakou zkoušku složit blahopřejeme. Výsledky jsou samozřejmě zapsány i ve výsledcích v menu.

 

Neoficiální závody Apple cup V.  (25.9.2010, Mladá Boleslav)

Dnes se naše cesta ubírala na agility závody. Ovšem vstávání o půl 5 se mi už tak moc nezamlouvalo :D Ale tak vstala jsem. Tentokrát nás žádná mlha na cestě nečekala. Na místo konání závodů jsme opět dorazili s předstihem a o pár minut později jsem měla v botách rybníček, protože tráva byla trochu mokřejší :D Na veterinární přejímce jsme s holkama zase dostaly krásné dvě tašky, ve kterých byl vzorek krmení Arion (jujky, nějak se nám ty vzorky nakupily :D) Počasí zase vyšlo na jedničku, to se musí nechat, organizace taky šlapala jak na drátkách a s našimi výkony jsem více než spokojená, protože předčily má očekávání :D

První se běželo agility XS (následované ktg. S, M a L) a s Majdískem jsme naspupovaly hned jako první :) Video z tohoto běhu bohužel není, protože Majda byla nečekaně rychlá a byla pořád zakrytá za kladinou a jinými překážkami :) V tomto běhu se Majda na rovince tak rozeběhla, že se na chvilku dostala i přede mě a zdolávala překážky ,které jsem jí diktovala. Nicméně konečné 12. místo (hodnotilo se společně s ktg. S kde to bylo samý JRT a PRT) nám udělalo nesmírnou radost, komu taky ne v takové konkurenci :D Majda měla v tomto běhu jednu odmítačku na áčku, prostě áčka jsou pro nás zakletá :)

Betty překvapila v tomto běhu jednak prásným odložením na startu, druhak pěknými zónami (i sbíhačku na áčku), které se nám posledně na tréninku nedařily a třeťak částečným "dálkovým" ovládáním, které mě leckdy překvapilo. Konečné 4. místo z 9 účastníků také velmi mile překvapilo. Bohužel jsme měli na poslední překážce to, co jsme měly, protože se to Bettynce sklouzlo ošklivě v tunelu a to jí rozhodilo.

Následující jumping, ve kterém byli ktg. obráceně (tudíž L, M, S a XS), jsem běžela prvně s Betty, která zase měla krásné odložení a až na pár "nedorozumnění" se mnou byl běh super, nicméně kdybych byla lepší tak bychom měly běh bezchybný. Ovšem Betty byla super, opravdu byla dnes samé překvapení. V tomto běhu jsme byly 5..

Madlenka zmákla jump velmi dobře a umístila se na 9. příčce. Zaběhly jsme čistě a jak nejlépe jsme dokázaly.

Dalším během byla společná hra, ve které šlo o to doběhnout s prázdným košíčkem rovinku ke košíku s jablkama, vzít jedno jablko, dát ho do košíku a zase rychle běžet s pejsek rovinku zpátky. Tady už mě nohy moc neposlouchaly a hlavně na Bettynky běhu to bylo znát. Madlenka, která už byla po celém dnu unavená běžela volnějším tepmíčkem, bezchybně. Bettynku jsem si musela odložit a jít kousek dál, abych stíhala, přeci jen rovinka, no ke košíku s jabkama super, ale zpátky jsem prostě nestíhala a rychleji běžet mi zkrátka nešlo. Nejprve to vypadalo nadějně a Betty se pustila po zpáteční rovince sama, za mého Betty di,di, di, di..., ale za tunelem už jí bylo divné kde jsem a chtěla vyhnout skočku, aby se otočila a tak jsem jí otočila ještě dřív, aby z toho nebyla odmítačka (která nebyla), rychle jsem jí doběhla a dále jsem pokračovaly spolu. Měly jsme 1 chybku hned na začátku, kdy Betty smetla první tyčku :D (a zpátky si všimněte, že skočila normálně do výšky, ačkoli tak tyčka nebyla) :D

Videa se jako vždy nacházejí pod příslušnou položkou v menu. Na focení bohužel nezbýval čas. Obě holky byly opravdu parádní frajerky a tak poslední neofi závody pro tento rok byly potěšující a já nemám, co bych těm svým holkám vytknula, prostě šlo jim to!

 

Intenzivní trénink dogdancingu s Vandou Gregorovou a Katkou Veinlichovou (24.9.2011, Jičín)

Za mlhou, která by se dala krájet a možná ještě dál se nachází ZKO Jičín, kde se konala intenzivka. Hned na úvod musím podotknout, že se mi tam líbilo tak, že se určitě příští rok na nějaký podobný vypravíme. Vstávání ve 4 ráno nebyl pro mě žádný problém, neboť jsem se velmi těšila. Odjížděli jsme krátce po 6 a cesta příjemně ubíhala. Na cvičák jsme dorazili poměrně brzy, ale na druhou stranu jsme se mohly pořádně rozkoukat a "ubytovat".

Seminář začínal s mírným zpožděním, což vůbec nikomu nevadilo :D. Byly jsme zařazeny do skupiny, kterou trénovala Vanda. Holky cvičily moc pěkně, sice se nechaly občas rozptýlit děním okolo, ale to nezastíní to, jak celý den makaly a snažily se. :) Na příští seminář si musím vzít i bloček a propisku, protože rozhodně bylo co si zapisovat, ale jelikož jsem si ani jedno ani druhé nevzala, tak jsem si "zapisovala" cenné informace (nejen ohledně zkoušek příštího týdne) do hlavinky. Majdu i Betty jsem poctivě střídala na skoro každý trik, který jsme probíraly. Madlenku jsem nebrala na křížení pacek, protože tento cvik u takto malého pejska nevynikne. Máme super návody na další triky a jsem zvědavá, jak pokročíme v následujících trénikách doma :)

Foto: galibar.rajce.net

Tréninky se střídaly pauzami, obědem a projekcí videoukázek dogdancingu. Byli nám přiblíženy jednotlivé divize a v rámci tréninku jsme si ukazovaly zkoušky jednotlivých divizí a různých úrovní. Já s holkama předvedla F1 a MD1 (tu samozřejmě jen s Betty). Speciál pro kelpie a velshcorge (doufám, že to mám správně napsané, v druhém případě se plemenu a zástupci na semináři Aygovi, omlouvám :D)

Když jsem se pod Vandiným návodem snažila Madlenku učit odrazy od těla, několikrát se Majda vrhla na Vandu a začala se na ní přátelsky šklebit. Načež Vanda pronesla, že se Majda na ní směje :) Nakonec se ovšem i začátky odrazů od těla pohnuly maličko kupředu. Zkrátka zážitků se tolik, že by se mi sem snad ani nevešly, takže výše popsané řádky jsou jen minimem z toho, co se vše na semináři dělo.

Na závěr semináře proběhla sranda soutěž, ve které šlo o předvedení 3 triků, o kterých si myslíme, že je pejsek zvládá, jsou něčím originální a má je pejsek rád. No po uvažování jsem se zúčastnila jen s Betty, protože Madlenka se už tak moc nesoustředila a tak jsem jí už nechala (znáte to, nic se nemá přehánět). Nakonec jsem se rozhodla předvést triky chůze po botách, kterou má Betty moc ráda, dále opření o má záda a společně chůze kupředu (tu Betty v poslední době také velmi ráda), no a na poslední trik jsem si nechala couvání před psovodem, které nám ten den nesmírně šlo. Byla jsem s Bettynky výkonem nadmíru spokojená, zvláště krásným a přesným předvedením. Pak došlo k vyhlášení a když jsem slyšela mé jméno s Betty, nechtěla jsem tomu uvěřit, protože všichni pejsci cvičili úžasně. Tak jsem si tedy vysloužily pomyslné 1.místo a dostaly triko s dlouhým rukávem od Acany, časopis Dogs magazín, spouusta vzorků v krásné tašce :)

Nějaké fotky by měly být a až se ke mně dostanou, hned na ně dám sem do článku odkaz. Toť velmi malé shrnutí semináře s Vandou a Katkou. :D Takže doufám, že příští rok nám to zase výjde :)


Foto: galibar.rajce.net

Ostatní fotky: zde, tady a tu

 

Čivava cup 2011 (20.8.2011, Dvůr Králové nad Labem)

Tak Čivava Cup máme zdárně za sebou a musím říct, že byl snad ještě lepší než loni.

Z domova jsme odjížděli mírně po 10 hodině dopolko a do Dvora dorazili před 13 hodinou a stavili jsme se ještě v Káčku (=Kaufland), abychom měli co jíst :D Kromě závoďáka Madlenky s námi jela i má juniorka Betty. Musím říct, že obě holky byly moc hodné. Betty občas tedy zazlobila, ale to k jejímu věku 16 měsíců zřejmě patří- taky kdyby byla pořád hodná, no nebyla by to nuda? :D Takže zpátky k závodům :) Zaprezentovala jsem nás a šla ještě pro nějaké měci do auta, usadili jsme se pěkně na sluníčku a na parkuru už pomocníci společně s panem rozhodčím (letos p. Michal Žehan) stavěli první parkur pro XS-Z, kde jsme závodily i my. No a tak po chvíli následovala 10 min. prohlídka. Parkur byl lehký, prostě jako vždy nic co bychom normálně nezvládly, ačkoliv to bychom nebyly my, abychom hned něco nezaběhly úplně čistě :D Takže jsme si vysloužily celkově 15 tr. bodů a pár tr. sekund za čas :) Ovšem musím podotknout, že jsme se s Majdou opravdu snažily.

A za co jsme si to ty body vysloužily? No hned 3 překážka tunel a Majda se rozhodla, že prostě nepůjde (nebo jestli se jen netrefila) a namířila si to přímo k pásce za mamkou- naštěstí už mamka ví, co v takových případech dělat a tak mi Majdu odvelela od pásky a já jí tleskáním zase upozorňovala, že jsme ještě na parkuru a budeme pokračovat. Jenže tímhle jsem pak znejistila u tunelů a tak další odmítačka na sebe nedala dlouho čekat :D (ještě že se všechno počítalo jako chyby, neboť bychom ve finále byly jinak DIS :D- což naštěstí u začátečníků nebylo možné) Čekala nás zase u tunelu- tentokrát ale né u dalšího v pořadí, ten šla hezky a odmítačka byla až v tunelu, který byl orientačně po slalomu :D Majda na tleskání, ani na "mičudu" nereagovala, pomohlo až "Majdí náá..." No a 3. odmítačka v pořadí nebyla, jak jste si už třeba mnozí mysleli v tunelu, ale na skočce. To byl poslední "zádrhlíček" na trati a zbytek jsme už doběhly. Majda byla odměněna za páskou míčkem a po vydýchání jsme šly obě odpočívat na další běh :)

Nedá mi nevyzdvihnout velmi rychle zpracování výsledků, které byly opravdu do chviličky a tak jsem už za moment věděla jak jsme dopadly- 7. místo z 10 pejsků (v XS-Z- jinak nás bylo celkem 42).

Tak dalším během bylo, jak už je zvykem agility (možná jsem zapoměla před pár řádky zdůraznit, že šlo o jumping). Parkur byl velmi jednoduchý a já ze srandy na Majdu. "Majdí, hele, je to děsně jednoduchý, ale prosím tě, do těch tunelů se opravdu chodí, pak tam máme áčko, který jsme tady už zkoušely, tak to taky půjdeš, jo? " No jakoby mi rozumněla a zanedlouho jsme už šly na start a společně vyběhly (tady musím podotknout, že ačkoliv jsem se naučila být už na závodech v klidu, tak mi přišlo, že jsem byla v klidu až moc :D). No Majda velmi překvapila a doběhly jsme rychle a čistě do cíle. Myslela jsem si, že budeme zase až za půlkou a když jsem se šla podívat na výsledovku naprosto mi spadla čelist, protože vážení my byly na 1. místě !! Takže jsem měla ohromnou radost. Majda je prostě frajerka ! Takže za toto 1. místečko jsme dostaly 50 bodů do soutěže o minimaxi psa roku 2012 a tak zvažujeme zapojení se do této soutěže :)

Poznámka pana rozhodčího, že někteří začátečníci běhají hodně pokročile,mě rozesmála. Musím říct, že je to pravda, konkurence byla opravdu na vysoké úrovni a myslím, že si nikdo ostudu neudělal. Mezi jednotlivými běhy jsme chodila holky pravidelně venčit, aby se nám snad na parkuru nestala nehoda :D. No a taky jsme si procvičily několik prvků z dogdancingu a holky teda naprosto boží, krásně spolupracovaly a tak si myslím, že předprůpravu na DD zkoušky máme slušnou :D.

Posledním během, později odpoledne byla hra Anti-Jumping, ve které nás pan rozhodčí absolutně nešetřil :) Ale trať se mi velmi líbila, nevím jestli bych na ní odvodila i Betty, ale což tam bych snad musela dobíhat jen ty zóny :D Někteří pejsci byli již značně unaveni a někteří zase předvedli, že mají ještě sil dost. My s Majdou jsme na tom byly tak 50 na 50, protože úplně na plno jsme to už nešly a já se Majdě naprosto přizpůsobila, protože je to pro nás hlavně zábava a tak jsme se nikam nehnaly. Za mého neustálého povzbuzování jakej je Majda pašák, šikula a nevím co ještě za slova jsem použila jsme zdolaly barely, houpajdu i látkáč. Na trati byla zařazena 2 áčka, 2 barely, látkáč, 4 pevné tunely, houpačka, kladina a start a cíl zároveň tvořil stůl :) Musím říct, že ke konci trati jsem sice ještě mohla, ale běžet to naplno, tak by to asi nedopadlo :D

Následovalo vyhodnocení běhů, kde jsme se v součtu umístily na super 6. místě a ve hře, která se vyhodnocovala úplně ze všech účastníků jsme se s Majdou proběhly na 17. místo ze 42 psů, takže to bylo celkem příjemné zjištění dnešního odpoledne, neboť výsledky ze hry jsem zkoumala až před chvílí na webu. Pan rozhodčí měl pak pár slov, jak tomu bývá na jiných závodech a závody hodnotil kladně, hlavně pak úroveň závodníků včerejšího odpoledne.

Domů jsme odjížděli asi tak ve 20:15 - 20:30 a domů dorazili kolem 22:15 :D No a jelikož mě čekala brigáda od 7 ráno a vstávání v 5 ráno, nechala jsem veškerý záznam na kameře a i pár snímků, které jsem pořídila, ležet tam kde byly uloženy a v co nejkratším úseku jsem se pokusila vybalit věci a jít urychleně spát, abych pak na brigádce neusnula :D No popravdě na sebe prásknu, že jsem sice vstala, odbrigádničila, ale odpoledne, když jsem přišla domů, tak jsem se najedla a šla ještě dospávat. Proto článeček píšu až takhle "pozdě" jinak by už na webu určitě byl.

Na závodech se mí velmi líbilo, parkury se mi líbily, hlavně pak ta hra- škoda, že už jsme jí neběžely naplno, to by bylo určitě zajímavé. Škoda, že nemáme na cvičáku k dispozici 2 áčka a 4 pevné tunýlky, určitě by se hra všem moc líbila :D No každopádně načrtek hry na cvičák přinesu ;) A co z mého velmi kladného (myslím tedy) hodnocení vyplívá? Že si určitě už dneska zapíšu do kalendáře 18. srpna 2012, kdy bude již 5. ročník Čivava cupu (zase odpoledního závodu) Takže lidi, TĚŠTE SE !

Fotky (jestli budou použitelné) dodám k nám na rajčátko. Video, hned jak materiál dostanu na počítače, tak zpracuji a videjko se pak objeví, jako vždy, ve videích.

 

Návštěva ZOO Ústí nad Labem (6.7.2011)

Protože jsem měla dneska "na brigádě" volníčko, tak jsem ho chtěla patřičně využít a tak jsem podala před pár dny návrh, že bychom si mohli udělat výlet a to buď někam do ZOO a nebo někam do skal. Protože se však počasí v minulých dnech chovalo tak jak se chovalo, byla vybrána ZOO v Ústí nad Labem (mohou na návštěvu i pejsci), neboť ve skalách by mohlo být trochu mokro a přijeli bychom se psy jako s čuňátky :D

Dneska bylo hodně teplo, ale výlet jsme zvládli na jedničku. Mé menší obavy z Bettynčinýho chování se nenaplnily a Majda se chová všude vzorně :) Beníčka jsme nechali doma, protože přeci jen jít se 3 psy do ZOO se nám už moc nechtělo, taky jsme dobře udělali, trasa Zoologické vede stále prudce nahoru a s tím by Benoušek mohl mít možná problém.

Majdě byli zvířátka tak nějak jedno, prý ať si tam jsou. Betty byla snad horší než malé dítě ! :D Ale chovala se vzorně, na zvířátka neštěkala (ze štěkání jsem měla právě ty nenaplněné obavy, protože na koně štěká). No zpátky k dětskému chování :) Většinou byli zvířecí výběhy takové, že mohla koukat i Bettuš a to byla sranda. Koukáním na tuleně ve vodě to začínalo, moc se jí líbily, ale lachtan byl mnohem zábavnější, protože měl bazének tak, že bylo i z boku vidět jak plave kolem stěn ze skla. No to bylo něco pro ni, lachtan se tam vždycky jen tak mihnul a kdyby to bylo trochu možné, myslím, že by si s ním šla Bettynka moc ráda zaplavat. Věčně jsem musela Betty hlídat, aby neskákala na zíďky, které tvořili výběhy zvířat, obzvláště výběh, který obýval aligátor od roku 1970 (jen mi bylo divné, že si aligátora pamatuji mnohem většího). Ale když ta psí slečínka chtěla všechny ty zvířátka omrknout :D Na jediné návštěvníky ZOO, na které bylo štěkáno, byli jiní psi a začalo to setkáním s naháčem, protože vypadal tak nějak zvláštně a nikdy se s ním Bettýs nesetkala. No a pak se to vezlo a pouštěla hrůzu pro sichra raději na každého psího návštěvníka. Nakonec se uklidnila a na zpáteční cestě jsme se míjeli se psy bez štěkání.

Do pavilonů pejsci nesmějí a tak jsme je ani nenavštěvovali, ovšem pavilon šelem, který je zpřístupněn jen z části, ale právě v té přístupné části je Irbis i s mládětem ,které se nedávno narodilo, jsme si nemohli nechat ujít a tak jsme tam nakoukly s mamkou. Hrdá irbisí mamka ukázala svou ratolest - no to vám je koťátko :D

Procházka ZOO se moc a moc vydařila, pejsci doma padly za vlast a já padnu až večer.

 

Teď ještě na skok do jiného soudku. Vypadá to, že máme s holkama agilitní dovču, protože příští víkend, kdy jsme mohly jít na trénink prý trénink nebude, takže když nebude pařan, tak vytáhneme naše nové skočky na zahradu někdy v podvečer na takové naše hopkání jen tak, když najdu v knížce něco zajímavého, co bychom mohli zkusit.

Jinak jak užíváme prázdnin? No samozřejmě jak nejlépe to jde. Já běhám na brigádu a ve volném čase se věnuji smečce.