Dovolená-není čas aktualizovat a tak doháním restíky :D

01.08.2013 21:48

Během mé dovolené jsem se  nedostala k okamžité aktualizaci po každé akci, kterou jsme navštívily, takže tady je náprava :) Kromě těchto akcí, jsme se samozřejmě věnovali procházkám, tréninkům a odpočinku, prostě aktivitám všeho druhu :D 

25.7.2013 Třetí trénink pasení oveček, Dolní Suchá

Čím více jezdíme na tréninky pasení, tím se zhoršujeme. Nepochopitelně to má opačné účinky, než které by se předpokládaly. 
Betty byla jako neřízená střela a vůbec se nedala ukočírovat! Kromě stranových povelů jsme začaly nově i zalehávat a chtěly jsme začít chodit jenom pomalu, že Betty půjde za stádem a jenom ho bude chvilkama posouvat. No, co Vám tady budu povídat, vůbec to nešlo, hrůza a děs. Když už jsme Betty donutily po dlouhé době lehnout, tak měla úplně zatemníno a absolutně nevnímala :( 
V závěrečném pasení (jestli se to dá tak vůbec nazvat) jsme totálně zazdily. Betty už byla vedrem unavená a mozeček jí asi značně vynechával, ale už jak byla unavená, tak ve stínu lehala kolikrát i bez povelu sama zalehla. Pak jsme dostaly poslední úkol, POMALU dojít se stádem směrem k autu. No, nešlo to, Betty pobíhala splašeně kolem a nějaký moje "pomááluu..." zalehávací povely atd. jakoby šly mimo její klopená ouška a lítala kolem ovcí v těsném kruhu (no to jsou ty stažené agi oblouky), ovce absolutně nepobírajíc situaci, značně vylekané, že je bordera chce asi sežrat, nevěděly kam se vrtnout dřív a tak pobíhaly zmateně sem a tam, div mě neušlapaly. 
Jediným kladným bodem na tomto tréninku bylo to, že se Betty do ovcí pokusila "jen" 2 x kousnout a jinak snad už od této ošklivé záliby upustila. 

 

29.7.2013 11. Cvikovské zkoušky, Cvikov

Letos jsme poprvé vyrazily s Bettulí na zkoušky do Cvikova. Zkouška byla jednoduchá, ovšem chtěla jsem Betty pomoci do náběhu slalomu a náběh se prostě nepovedl, tak jsem jí dobrovolně diskla tím, že jsem jí poslala zpátky do tunelu a nechala jí naběhnout znovu. Jinak jsme si užily společnosti Kláry a Lali, škoda jen, že se vidíme během roku tak málo! Idylku nám pokazilo počasí, protože se zatáhlo a my ještě před skončením musely odjet domů, přihnal se nejen déšť, ale i bouřka... Naštěstí jsme dorazily v pořádku domů :) 

1.8.2013 12. Cvikovské zkoušky, Cvikov

Do Cvikova jsme se vydaly i podruhé, zkouška byla v něčem těžší, v něčem lehčí. Ale jelikož si nemůžeme pokazit naší letošní šňůru DISKů, tak jsme se diskly i tentokrát. Běžely jsme celkem hezky, ale pak mi Betty oběhla skočku a šla tunel, který byl jako další překážka. Takže z běhu jako takového sem měla větší radost než z minulého, ale co se zón týče,.... sakra, ty bychom asi měly více trénovat... 
Jinak jsem si zase krásně pokecala s Klárkou od Lalči a doufám, že se letos stihneme ještě někde potkat, bylo by to príma :) 


Teď budeme o víkendu k vidění na ÚPF a aktuality se snad dočkáte dříve :)